«Не відмовляй в благодіянні, коли рука твоя в змозі зробити його»

22 жовтня 2010 р. представники трьох Ротарі-клубів – «Київ-Центр» (Україна), «Нортхемптон» (Великобританія) та «Пірмасенс» (Німеччина) подарували Дитячому відділенню Київського Національного інституту раку 20 комплектів найсучаснішого медицинського обладнання на суму 23 000 євро.

Учасниками благодійного проекту виступили заступник директора Інституту з наукової роботи д.м.н., професор Едуард Стаховський та завідуючий дитячим відділенням  Сергій Павлик, адже закуплене обладнання дозволить покращити спроможність колективу фахівців щодо лікування маленьких пацієнтів.

Один з кращих українських імунологів д.м.н, професор Юрій Гриневич, який був одним з ініціаторів акції, щиро запросив гостей до подальшої співпраці в напрямку лікування важкої хвороби.

Президент Ротарі-клубу «Київ-Центр» Ростислав Лукач зазначив: «Двері нашого Клубу відкриті для всіх, хто ставить інтереси суспільства вище своїх власних, бажає присвятити частину вільного часу служінню нужденним, розвитку місцевої громади та знайти нових надійних друзів».

Київський координатор проекту ротарієць Ігор Сергеєв зауважив: «Сьогодні під гаслом «Служити понад себе»  в усьому світі щотижня збираються вже більше мільйона членів Ротарі-клубів вирішуючи нагальні проблеми, змінюючи навколишній світ на краще. Це - велика сила, яка допомагає розбудовувати громади, єднаючи континенти».

Керівник іноземної делегації ротарієць з Нортхемптона Майкл Пірсон також зазначив: «Це не перший наш спільний проект з київськими друзями. Ми вже разом допомагали медичним працівникам з Житомирської області в рамках проекту «Діабетична стопа». Ми дуже задоволені тим, що змогли хоча б трошки допомогти маленьким пацієнтам ракового інституту. Впевнені, це обладнання допоможе спасінню не одного життя. Будемо продовжувати нашу співпрацю».